De Emmausgangers

De Emmausgangers
De Emmausgangers.

zaterdag 3 oktober 2015

Tijdens de OEQC van 29 oktober tot en met 1 november 2015 in MECC Maastricht wordt werk vertoond van Biezenmortel3.


 In september 2015 werd voor de derde keer de vijfdaagse Biezenmortel masterclass gehouden. De lessen werden verzorgd door Jette Clover. De organisatie was in handen van Flox den Hartog Jager. Ik volgde deze Biezenmortel Masterclass 2015, waar professionalisering van het vak en de Art quilts en textielkunst centraal stonden. Ik exposeer mijn werk samen met cursisten van deze masterclass. Art Quilts geven een nieuwe invulling aan een oud textielambacht: het quilten. De werken die op die manier ontstaan, staan op de grens van ambacht en kunst. De cursisten kregen hun opleiding aan de DIY Textile School in Amsterdam of Quilten Speciaal, georganiseerd door het Quiltersgilde.

Wij volgden vanaf januari 2015 een Masterclass, met internetlessen, die in september werd afgesloten met een vijfdaags verblijf in de Beukenhof in Biezenmortel. In deze masterclass werden ze gestimuleerd hun eigen weg steeds diepgaander en explicieter te onderzoeken, zodat ze in staat zijn zich verder te ontwikkelen als autonoom kunstenaar.

Wij maakten tussen januari en september verschillende werken met het thema “Vensters”. Gedurende de masterclass in september in Biezenmortel zijn de werken kritisch besproken, afgemaakt en geselecteerd voor de tentoonstelling tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen van 2015 in het MECC in Maastricht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stof tot nadenken

stofje stof stof
stof stofje stof
stof stof stofje

veel stof
stof tot nadenken
een lap stof

lapje lapje lapje
lapje lapje lapje
lapje lapje lapje

patchwork
tussenlaag
onderkant

een quilt

Marjo
September 2010

Zonnebloemen

Zonnebloemen
Zonnebloemen in het Zuiden van Frankrijk